2009-11-13 10:27:07• hírek • Gozner Gertrud

Szatmári férfi az első romániai áldozat

Románia bécsi nagykövetsége megerősítette az információt, miszerint egy Szatmár megyei  román állampolgár az Ausztriában szombaton, sertésinfluenzában elhunyt férfi. A 38 éves építőmunkásként dolgozó férfi a sertésinfluenza első román állampolgárságú áldozata.

Osztrák sajtóforrások szerint a férfi  a múlt héten lett rosszul, nem volt képes munkába menni, ezért csütörtökön beutalták a Schwarzwach-i Kardinal Schwarzenberg kórházba. Két nap múlva azonban a beteg meghalt.

A laboreredmények csak kedden érkeztek meg, akkor tudták meg az orvosok, hogy a romániai páciensnek valójában AH1N1 vírusfertőzése volt. Ausztriában a szatmári származású építőmunkás a vírus második áldozata. Csütörtökig még nem jelentkeztek a férfi hozzátartozói a holttest hazaszállítására.

Szatmár megyében egyelőre egy sertésinfluenzás esetet tartanak nyilván egy Halmi teherautó-sofőr személyében, azonban, ami a hagyományos influenzát érinti, szerencsére eddig egyetlen esetet sem regisztrált a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. A szatmári orvosoknak ebben a periódusban a légúti fertőzésekkel és a tüdőgyulladásokkal kell megküzdenie.

A november 2 és 11 közötti periódusban 2550 vírusos megfázást és 274 tüdőgyulladást jegyeztek fel. Ezeknek a fertőzéseknek leginkább az egy és négy év közöttiek vannak kitéve 511 esettel, az 5 és 14 éves korosztálynál 729 esetet jegyeztek fel, míg a 15 és 29 év közöttieknél 617 beteget regisztráltak. A tüdőgyulladást kapott 274 páciens közül 37-en szorultak kórházi ellátásra.



Szatmári férfi vesztette életét az új vírustól Ausztriában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: